Lajme Javore

Informohu i pari

Kompania italiane ofron dy muaj energji elektrike falas për këdo që ka humbur punën

Nga kjo nismë do të përfitojë klientët që blejnë energji elektrike nga “Alperia”.

Në terma konkretë, kjo do të thotë që të gjithë klientët e “Alperia” të cilët kanë qenë të papunë gjatë periudhës nga 5 marsi deri në 31 maj ose që janë dërguar në shtëpi nga punëdhënësi i tyre (çfarë do të provohet me anë të një dokumentacioni adekuat) do të marrin energji elektrike falas nga “Alperia” për dy muaj.

Në këtë drejtim, “Alperia” saktëson se mund të marrë përsipër vetëm ofrimin falas të energjisë elektrike pasi kompania e shitjeve “Alperia Smart Services” nuk ka asnjë ndikim në artikujt shtesë që paraqiten në faturë, pasi ato përcaktohen nga shteti dhe nga Autoriteti Rregullator për Energji Elektrike dhe gaz.

“Me këtë vendim”, deklaroi Presidenti i Bordit Drejtues Flora Kross dhe Presidenti i Bordit Mbikëqyrës Mauro Marchi, “ne i ndihmojmë ata klientë privatë që aktualisht kanë nevojë për mbështetjen më të madhe, d.m.th. ata që janë gjendur papritur papunë ose që duhet të qëndrojnë për disa muaj pa punë nga për shkak të situatës aktuale të vështirë ekonomike”.

Menaxheri i Përgjithshëm Johann Wohlfarter komenton mbi iniciativën si vijon:

Masat mbështetëse të vendosura nga Alperia janë unike në territorin kombëtar; asnjë kompani tjetër e energjisë deri më tani nuk ka miratuar masa të tilla mbështetëse për territorin e saj.
Ditët e ardhshme Alperia do të sigurojë informacione të hollësishme mbi modalitetet e iniciativës përmes kanaleve të ndryshme (internet, reklama, etj.)