Lajme Javore

Informohu i pari

Dua Lipa që na ka ngritur emrin lart në botë e thotë me të madhe/ Jam krenare që kam ardhur në Tiranë: Do punoj për Shqipërinë…

Këngëtarja Dua Lipa në një konferencë për shtyp së bashku me babain e saj Dukagjin Lipa dhe kryebashkiakun Erion Veliaj, foli për projektet e saj në muzikë dhe punët në bamirësi në Shqipëri dhe Kosovë.

Dukagjin Lipa: Kënaqësi të jemi këtu me ftesën e kryetarit, që e konsideroj mik personal, që në 2016 kemi bashkëpunuar, ne jemi proces të hapjes në Prishtinë të një fondacioni ku artistë e rinj do kenë mundësi të eksplorojnë aftësitë e tyre, urojmë ta kemi një të tillë edhe në Tiranë ndoshta në 2022. Ishte kënaqësi që Sunny Hill Foundation të jetë pjesë e saj.

Dua Lipa: Unë mburrem shumë që kam mundësinë me qen këtu, për të ndihmuar me çdo gjë mundem sidomos për shqiptarët që më kanë suportuar shumë, kështu që më bëhet shumë qejfi të jem këtu.

Cilët do jenë artistët në Sunny Hill?

Dua Lipa; Për cdo vit kemi artistë internacionale dhe shqiptarë. Nuk mund ta them kemi qejf ta mbajmë sekret është surprizë e madhe. Do jetë festival 4 ditor,

Po klip në Shqipëri?

Dua Lipa: Po ndoshta e zgjat vizitën për të parë më shumë vende, për klip nuk e di kisha menduar me qejf.

Pse jo këtë vit koncerti?

Dua Lipa: Secili artist dhe shtet i kanë rregullat e veçanta dhe organizimi bëhet më i vështirë.
Kemi bërë një kërkesë për hapësirë tjetër për festivalin, për shkaqe të pandemisë dhe emrat që kemi , sigurimet e tyre , pa lejen e qeverisë për tubime masive nuk është e lejueshme, dhe Kosova nuk e ka në ligj ende tubimet masive.